Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu: Şampiyonluk için kenetlendik”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu:  Şampiyonluk için kenetlendik”

1.1.1956 yılında, Kayseri'ye bağlı Yıldırımlar Köyü'nde doğan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu'nun, 18 yıllık futbolculuk yaşamı bulunuyor. 1990 yılından beri de Türk futboluna teknik adam olarak hizmet veren Çapanoğlu, Bu yıl, tüm camia o

1.1.1956 yılında, Kayseri’ye bağlı Yıldırımlar Köyü’nde doğan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu’nun, 18 yıllık futbolculuk yaşamı bulunuyor. 1990 yılından beri de Türk futboluna teknik adam olarak hizmet veren Çapanoğlu, “Bu yıl, tüm camia olarak şampiyonluk için kenetlendik” dedi.
Sezon başında yönetim kurulu ile bir araya gelerek transferi birlikte çözdüklerini vurgulayan Çapanoğlu, şunları söyledi:
“Ancak, çok istediğimiz halde geçen sezon takımımızda kiralık olarak forma giyen Tayfur’u kadromuza katmak istedik, ancak olanaklarımız elvermedi. Yine de kaliteli bir takım kurduk. Devre arasında, yöneticilerimizle bir araya gelerek, takımımızın yeni transfer ihtiyacını gözden geçireceğiz. Öncelikli hedefimiz, ilk yarıda kalan üç maçımızı kayıpsız bir şekilde tamamlamaktır. Daha sonra forvete takviye düşüncemiz gerçekleşebilir.”
Genç takımdan yetişen İbrahim Ak, Uğur ve kaleci Evren’in, gelecekte profesyonel kadroda başarılı olacaklarına inandığını belirten Çapanoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
“Sezon sonunda mutlu sona ulaşmak için bizler, elimizden geleni yapıyoruz. Şampiyonluk için kenetlendik. Ancak, başarı için kentin sahip çıkması ve desteği son derece önemlidir. Geçtiğimiz hafta deplasmanda 1-0 kazandığımız İnegölspor maçında İnegöl seyircisinin, takımına son dakikaya dek destek vermesini takdir ettim. Elbette ki, bizim de vefakar taraftarlarımız var. Bizi, deplasmanlarda da yalnız bırakmıyorlar ama yetmez. Tüm kentin, takımın arkasında olması gerekir.”
Bu yıl oynadıkları maçlarda en çok, Bandırma’da 1-1 berabere kaldıkları Düzyurtspor maçında çok üzüldüğünü vurgulayan Çapanoğlu, “Bu maçta rakibimiz, 90 dakika boyunca kalemize hiç gelememişti. Ancak son dakikada bir rastlantı golüyle bir gol attılar. Bu maç beni çok üzdü. Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor deplasmanında da yediğimiz bir golün ardından demoralize olarak arka arkaya yediğimiz gollerle 4-1 kaybetmemize de çok üzüldüm” diye konuştu.
Pazar günü Bandırma’da, Sarıyer ile oynayacakları maçın da zor geçeceğini düşündüğünü belirten Çapanoğlu, “Rakibimiz, bu sezon oynadığı maçlarda 8 kez berabere kalırken, bir galibiyet, bir de yenilgi aldı. Deneyimli bir takım ile oynayacağız. Bu maçı kazanıp, avantaj elde etmek istiyoruz. Sarıyer önünde de taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var” dedi.
Futbolculuğunun ilk yıllarında, Beşiktaş’lı Yusuf Tunaoğlu’nu örnek aldığını vurgularken, kendini “İyi bir Beşiktaş taraftarı” olarak niteleyen bordo-beyazlı takımın teknik direktörü Mustafa Çapanoğlu, Türk futbolunda artık yıldız futbolcular yetişmediği için futbolumuzun, geriye gitmeye başladığına dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
“Türk futbolunun yeni yıldızlara ihtiyacı var. Dünya futbolunun devleri arasında yer alan Almanya, bugün, yıldız futbolcu yetiştirmek için sokak futbolunu yakın takibine aldı. Brezilya’da yıldız futbolcular, kumda oynayarak ortaya çıkıyor. Türkiye’deki futbol okullarının yararlı olduğunu düşünmüyorum. Öyle bir istop, bir pasla yıldız futbolcu yetişmez.”
Çapanoğlu, futbolun tüm zamanını aldığını, boş kalan zamanlarında da maç izlediğini, iyi bir Türk Sanat Müziği dinleyicisi olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı